3 gode ideer til sommerferie på budget

Hvem siger at sommerferien behøver at koste adskillige tusinde kroner? Der findes mange forskellige alternativer til den klassiske charterferie sydpå, som ikke nødvendigvis vil tømme din konto.

Drop storbyferien eller badeferien og tag i stedet på en alternativ ferie ud i naturen, hvad end det er på cykel eller gåben. Når du tænker ’ferie’, så er det ikke sikkert at din første tanke er sved på panden, fornuftigt tøj og lange ture ud i den vilde natur.

Du kan dog med fordel vælge en aktiv ferie, der imødekommer et lille budget – både til singlen og til børnefamilien.

Du kan også boltre dig i de mange gratis sommerarrangementer, der findes i de større danske byer. Læs videre og bliv inspireret til, hvor sommerferien rejsedestination skal gå hen.

Cykelferie i Danmark

Mange danskere værdsætter naturoplevelser på ferien, og to ud af tre danskere overvejer hvert år at tage på ferie inden for landets grænser. En cykelferie langs landeveje og stier er den perfekte måde, hvorpå du kan udforske den danske natur med vind i håret.

I Danmark har du mulighed for at udforske intet mindre end 11.000 kilometer cykelstier og afmærkede cykelruter, hvor der ikke er langt mellem de mange danske seværdigheder.

Heldigvis, er Danmarks et forholdsvis fladt land, så du behøver ikke at træne og motionere flere måneder op til ferien. Hvis en cykelferie lyder som det ideelle valg for dig, kan du med fordel planlægge din rute på forhånd, specielt hvis du har børn med på ferien, så du kan undgå for meget trafik samt finde de rigtige steder at holde pause, så der er tid til is og sjov.

Vandreferie i Europa

Hvad er bedre end at vandre langs en af Europas historiske stier, betrådt af tusindvis af fødder før jeres? Hvis du vil have en ekstra mindeværdig vandretur i Europa, kan du alliere dig med rejsekammerater, hvor I vil få en fælles naturoplevelse og en masse motion.

Rigtig mange hoteller eller turistkontorer tilbyder guidede vandreture med guider, der kan vise jer de bedste udsigter med viden om områdernes historie og sagn.

Du kan også mikse vandretur med gastronomi i verdensklasse ved eksempelvis at besøge vindistriktet Mosel, hvor I kan slå vejen forbi de mange vingårde, der laver Riesling i verdensklasse.

Vi anbefaler:
Hvis du har fået blod på tanden, kan du læse meget mere om, hvordan du sammensætter den rette vandretur for dig her på friluftslands blog. De ved hvad de taler om, og har masser af stærke artikler!

Udforsk de mange gratis arrangementer

Hvis ikke den aktive ferie tiltaler dig, kan du gå på opdagelse i de mange gratis arrangementer der finder sted hen over sommeren i Danmark – hvad end det er Zulu Sommerbio eller Stella Polaris.

I Danmark er vi gode til at udnytte sommeren og det gode vejr, og derfor er der ingen undskyldning for, ikke at ringe til venner og familie og invitere dem ud under åben himmel, hvor der er plads til hyggelige stunder med gode grin og suveræn underholdning. Gå på opdagelse i de mange gratis sommerarrangementer og sæt kryds i kalenderen.

Morten Storgaard

Jeg interesserer mig meget for indretning og pladsoptimering af små lejligheder og huse. Derudover elsker jeg at finde et godt tilbud med nethandel, og at gøre et godt køb. Jeg er desuden glad for røde bøffer og hård rock.