Hvornår skal man omlægge sit huslån?

Det er et stort tema for rigtig mange, og det er svært at finde det endegyldige svar på, hvornår det er godt og skidt at omlægge sit lån.

Der findes dog nogle vigtige huskeregler og nogle generelle overvejelser, man bør gøre sig før en lånomlægning, og det kigger vi lidt nærmere på i denne artikel.Går du med overvejelserne om at omlægge eller konvertere dit lån? Eller har du bare sat dig alt for lidt ind i mulighederne til at vide, hvornår det vil kunne betale sig for dig at tænke i disse baner?

Mange har svært ved at gennemskue fordele og ulemper ved forskellige typer af lån, og det kan resultere i forkerte beslutninger, som koster mange dumme penge over en årrække.

Derfor giver denne artikel dig nogle bud på, hvad du skal holde øje med.

Du kan blive klogere på omlægning og konvertering af lån ved at besøge denne side, som fortæller dig endnu mere om emnet.

Renten

I bund og grund handler en lånomlægning om, hvordan renten ser ud, og hvordan man tror, den vil se ud fremadrettet. Derudover handler det selvfølgelig om, hvilken aftale man har på nuværende tidspunkt. Det primære spørgsmål er som udgangspunkt, om man skal have en fast eller variabel rente.

I øjeblikket er renten utrolig, ja nærmest historisk, lav. Det betyder, at mange vil omlægge deres lån, så de kan få en bedre rente, som på sigt kan spare dem for penge.

Det handler dog også om at kigge på det nuværende lån, som også kan være lavet med gode betingelser i en tid, hvor renten var lav.

Kig derfor dit eget lån godt efter i sømmene, før du tager en beslutning.

Resttiden på lånet

Det er naturligvis også vigtigt at overveje resttiden på dit nuværende lån, når du skal vurdere, om det kan svare sig at omlægge. Hovedreglen vil være, at du skal have mere end ti år tilbage af dit lån, før du bør omlægge det. Der kan selvfølgelig være undtagelser herfra.

Derudover kan det bedre svare sig, jo mere du skylder på dit lån. Du skal som udgangspunkt gerne et godt stykke over en halv million, før det er rigtig fordelagtigt.

Du bør desuden kigge på obligationskursen på det nye lån.

Gør det grundigt

Når du overvejer at omlægge dit lån, bør du kigge grundigt efter, om det kan svare sig. Det er desuden fornuftigt at kigge på andre af dine lån, som måske også kan omlægges med fordele. Det kan du få professionelle til at vurdere for dig, så du altid har en fagmands analyse af din situation.

Kig i krystalkuglen – eller få hjælp til det

Det er meget svært at vurdere, om renten bliver lavere fremover, selvom den i øjeblikket er meget lav. At kigge i krystalkuglen angående renter i fremtiden er derfor en hård opgave, som de fleste nok gerne ville kunne løse. Der er dog altid tendenser i samfundet, som indikerer bestemte retninger, og eksperter vil kunne rådgive dig om, hvordan det eksempelvis kan komme til at se ud på en periode over mange år, hvor renten naturligvis har både stigninger og dyk undervejs.

Morten Storgaard

Jeg interesserer mig meget for indretning og pladsoptimering af små lejligheder og huse. Derudover elsker jeg at finde et godt tilbud med nethandel, og at gøre et godt køb. Jeg er desuden glad for røde bøffer og hård rock.