Guide: Overvej dette ind du vælger varmepumpe

Er du på udkig efter en ny varmepumpe, bør du undersøge, hvor du får mest for pengene. Vi giver dig derfor nogle alternativer til gode varmepumper, som kan dække dine behov.

Læs også vores særskilte guide til køb af varmepumper.

Vi har selvfølgelig vurderet pumperne ud fra forskellige parametre:

  • Det er en vigtig faktor for mange, hvor meget energi varmpumpen bruger. Det er både mht. til pengepungen, og hvis man gerne vil beskytte miljøet.
  • Her kigger vi på, hvor forskelligt et klima pumpen kan klare.
  • Det er selvfølgelig vigtigt, hvor meget du skal betale for din varmepumpe.

En god varmepumpe kan være afgørende for det rigtige klima i hjemmet.

Det gælder blandt andet, hvis man bor tæt ved kysten eller andre områder, hvor der kan komme fugt. Det er desuden vigtigt at have styr på temperaturerne, hvis man har et sommerhus, som står tomt i mange måneder om året.

LG Nordic Prestige

>>Se den her hos Whiteaway.com

Denne varmepumpe er faktisk specialdesignet til at fungere godt i Skandinavien. Det betyder, at den er rigtig god på de kolde vinterdage, hvor du gerne vil have varmet tingene op.

Samtidig kan den køle hjemmet ned, når solen virkelig steger om sommeren. Den er derfor ideel til et dansk hus eller sommerhus.

Det er en pumpe med energimærket A++, hvilket betyder, at den er ekstremt miljørigtig. Den er desuden blevet testvinder, og det er generelt et meget sikkert valg.

Prisen ligger på knap 10.000 kroner, men du får virkelig også noget for pengene.

Driftområdet er 18-30 plusgrader, og pumpen er bedst til et hus, som er op til 140 kvm2.

Panasonic HZ9RKE

>>Se den her hos Whiteaway.com

Denne model er en videreudvikling fra en tidligere populær udgave, og den har energimærket A+++, hvilket er det mest energibesparende på markedet overhovedet. Pumpen er rigtig effektiv, og den leverer dermed rigtig meget varme.

Denne varmpumpe er udstyret med en belægning af BlueFin, hvilken forebygger rust og andet slid på pumpen. Det betyder blandt andet, at den er god til et sommerhus eller en placering, hvor der kan være meget fugt.

Det kan fx være ved kysten. Den har desuden en rigtig god frostsikring, så den fx kan holde dit sommerhus nogenlunde varmt, imens du ikke bruger det.

Denne varmepumpe koster knap 11.000 kroner. Med i prisen får du dog også en række nyttige funktioner. Det bør fx nævnes, at pumpen har et meget lavt lydniveau, uanset hvordan du anvender den.

Qlima S-3425

>>Se den her hos Whiteaway.com

Her er en lidt anden type varmpumpe i en lavere prisklasse. Modellen er, ligesom LG Nordic, designet til at passe til den danske vinter og sommer.

Det betyder, at den fungerer allerbedst i det nordiske klima, hvilket gør den til et godt valg, både til helårshuse og sommerhuse.

Denne varmepumpe kan arbejde helt fra minus 17 grader og op til 30 plusgrader. Pumpen er særligt anbefalet til et sommerhus, fordi den har en funktion, som kan holde et hus på 8 grader helt konstant. Dermed kan varmpumpen holde dit sommerhus i gang hele vinteren, selvom du ikke selv vil være til stede. Prisen på pumpen ligger typisk på 4500 kroner.

Mitsubishi SF25

>>Se den her hos Whiteaway.com

Med denne varmpumpe bevæger vi os igen lidt opad i prisklassen, dog uden at ramme helt i den dyre ende. Vi har igen med en varmpumpe at gøre, som fungerer perfekt til det nordiske klima, hvor forskellene i temperaturerne er store fra sommer til vinter.

Pumpen passer derfor også rigtig godt til Danmark, hvor den vil være en sikker løsning.

Energiforbruget er en smule højere end de to første, men det er stadig i den lave ende, nemlig A+ ved opvarmning. Det er endnu lavere, når det kommer til nedkøling.

Pumpen har en særlig funktion, som sikrer et yderst lavt lydniveau under brug, og man kan derfor sagtens være til stede uden at blive generet af selve pumpen.

Pumpen koster knap 9000 kroner.

Electrolux EXH09RLE

>>Se den her hos Whiteaway.com

Den sidste varmepumpe vi vil vise jer, er denne model fra Electrolux.

Den er energivenlig i klassen A++, og lydniveauet er helt nede, hvor det stort set ikke bemærkes, at varmpumpen er i gang.

Det er en stor fordel, hvis man vil opholde sig i samme rum, som varmpumpen er placeret i (læs mere her).

Denne varmpumpe er også designet til at fungere i de nordiske lande, og den vil derfor være rigtig stærk i Danmark, hvor temperaturerne er relativt jævne, selvom der kan være stor forskel på sommer og vinter.

Den er desuden udstyret med den smarte 8 graders-funktion, som kan holde et hus på en fast temperatur henover en hel vinter.

Prisen ligger her på knap 9000 kroner.

Steen Christensen

Jeg interesserer mig meget for indretning og pladsoptimering af små lejligheder og huse. Derudover elsker jeg at finde et godt tilbud med nethandel, og at gøre et godt køb. Jeg er desuden glad for røde bøffer og hård rock.