Guide til valg af gulve til dit nybyggeri

Uanset hvilket byggeprojekt, du har gang i, er valget af gulv vigtigt valg, når det drejer sig om indretning og funktionalitet.

Der findes mange forskellige typer, og når du skal vælge et nyt gulv til dit nybyggeri, bør du overveje grundigt, hvilket materiale du synes bedst om. Der er nemlig mange muligheder, og nogle af dem vil blive nævnt i nedenstående artikel.

I denne guide vil du blive klogere på, hvilke gulvtyper der findes, og hvilken effekt de giver. Du får også nogle tips til at vælge dit nye drømmegulv.

Stil dig selv de rette spørgsmål

Når du skal vælge nyt gulv, så start med at spørge dig selv, hvor meget tid du vil bruge på gulvet. Har du noget imod at investere tid i vedligeholdelsen af dit gulv, eller foretrækker du, at det bare skal passe sig selv? Det kan få konsekvenser for dit ellers smarte og flotte gulv og dermed helhedsindtrykket af din bolig, hvis du alligevel ikke vil bruge tiden på at vedligeholde det.

Den næste ting, du bør overveje, er gulvets tekstur. Skal det være blødt eller hårdt? Hvis du har pladsen til det, kan du overveje hårdt gulv, men vær opmærksom på, at hårde gulve skubber lyden tilbage og derfor kan virke larmende. Linoleum og vinyl absorberer bedre lyden, men de materialer er til gengæld ikke lige så slidstærke.

Spørgsmålet om, hvilket gulv du skal vælge, kommer i sidste ende an på din holdning til indretning og funktionalitet. Et godt tip er at finde den røde tråd i boligen, så der ikke er for mange forskellige teksturer og farver, da det ellers giver meget uro.

Epoxygulv

En gulvløsning, som er yderst populær, er det slidstærke og langtidsholdbare epoxygulv, der typisk ses i industriverdenen. Epoxy er tre gange så stærkt som beton og består af forskellige materialer, såsom maling, lim, tætningsmasse og fugemasse. Epoxygulv er desuden et tokomponentmateriale, hvilket vil sige, at det har en hærder og en binder.

Stengulv

Dette er en god løsning til dig, der gerne vil have noget, som er nemt at vedligeholde, samtidig med at det er lydisolerende og ellers ser virkelig moderne ud. Der findes mange former for stengulv, og det er bestemt muligt at finde noget, der kan gå i både det private hjem og i virksomheden, afhængigt af hvad du drømmer om.

Trægulv

Vi er vilde med trægulv i Danmark, og det er ikke uden grund, da det virkelig kan sætte den famøse prik over i’et, når det kommer til indretning. Ved trægulv er overfladebehandlingen vigtig, da den medvirker til, hvor let det er at gøre gulvet rent. Er overfladen lakeret, er det en fordel, og faktisk siger man, at jo glattere gulv, desto nemmere at gøre rent. Omkring trægulv er der også den fordel, at det kan slibes ned, hvis det er tykt nok, og på den måde kan det få et nyt og flot look igen, hvis det skulle være falmet lidt.

Dette er blot tre typer gulve ud af mange. Inden du giver dig i kast med det nye gulv, så læs ovenstående overvejelser og få set en masse muligheder igennem.

Når du har fundet den rette slags, skal du være opmærksom på, at det kan være lidt svært at lægge, men heldigvis findes der dygtige fagfolk, som er klar til at hjælpe. Vestbjerg Epoxygulve er førende eksperter inden for specialdesignede gulvløsninger og sørger for, at du er tilfreds med dit nye gulv, uanset om du er privatkunde eller kunde fra en virksomhed. Klik her for at gå til Vestbjerg Epoxygulves hjemmeside.

 

Steen Christensen

Jeg interesserer mig meget for indretning og pladsoptimering af små lejligheder og huse. Derudover elsker jeg at finde et godt tilbud med nethandel, og at gøre et godt køb. Jeg er desuden glad for røde bøffer og hård rock.