Guide til den letteste flytning

Alle har deres egne præferencer, når det kommer til at holde styr på flytterodet og hele processen med at flytte. Hvad end du trives godt i kaos eller foretrækker at have styr på alle detaljer, er her en liste over ting, som kan hjælpe dig til en bedre flytning.

 • Begynd at organisere i god tid

Der er mange opgaver, som kan klares, længe før den egentlige flytning går i gang. Ting som at organisere og pakke effektivt er noget, der med fordel kan arbejdes på i god tid. Får du styr på kaosset, før dagen kommer,bliver det en meget mere behagelig proces. Kasser kan eksempelvis pakkes efter, hvilke rum de skal ind i. Benyt gerne små kasser til at organisere de mindre ting nede i de store flyttekasser. De små kasser gør det nemt at administrere udpakningen af kassen, og du får lettere et overblik over, hvad du har med at gøre.

 • Skaf dig af med det unødvendige
  En stor del af rodet, som opstår ved at flytte, kan også undgås, allerede før du flytter – nemlig ved at finde ud af, hvad du har brug for at beholde, og så komme af med resten. Der er dog ingen grund til at smide det ud, da mange af de ting, som du ikke længere skal bruge, sikkert kan bruges af andre. Kør det derfor i stedet til genbrug eller et andet sted hen, hvor det kan blive brugt til noget fornuftigt.

 • Hold dit flyttefirma godt informeret
  Det er ikke kun for din egen skyld, at du skal sørge for at være organiseret. Husk at holde dit flyttefirma informeret omkring alt, hvad der sker. Hvis flyttefirmaet allerede ved på forhånd, hvad de skal fragte for dig, og hvor mange etager de skal op, hjælper det dem med at beregne den nødvendige tid, som de skal bruge på det.

  Der findes også flyttefirmaer, som hjælper dig med at pakke dine ting og skille dine møbler ad. Her er et priseksempel på et lokalt firma i Århus, som hjælper med det meste.

 • Pak en lille taske med alt det, der er nødvendigt for at overleve en enkelt dag
  Når du først har fået pakket alle dine ting ned, båret dem ud i flyttevognen og efterfølgende slæbt dem ind i dit nye hjem, har du sandsynligvis ikke meget energi til at påbegynde udpakningen samme dag. Derfor er det smart at pakke en lille taske med de mest essentielle ting, som du ikke kan leve uden. På den måde kan du klare en enkelt nat og morgen i dit nye hjem uden nødvendigvis at have pakket alle dine sager ud.
 • Lav en liste
  Der er mange ting at holde styr på under en flytning, og det kan ofte være svært at bevare overblikket og se, om der mangler noget. Hvis du løbende laver en liste over de kasser, du har pakket, og deres indhold, er det meget lettere at finde hoved og hale i rodet. På den måde undgår du forvirring og kan med det samme være sikker på, at det hele er der.

Morten Storgaard

Jeg interesserer mig meget for indretning og pladsoptimering af små lejligheder og huse. Derudover elsker jeg at finde et godt tilbud med nethandel, og at gøre et godt køb. Jeg er desuden glad for røde bøffer og hård rock.