Hvor ofte skal man pudse vinduer? Guide + enkle tips

Alle boliger vil have vinduer, som skal vaskes fra tid til anden. Men hvor ofte er det lige, det skal gøres?

Hvor ofte bør man pudse vinduer? Hvis du bor i en bygning med vinduer mod vest og meget blæst og støv, bør man pudse vinduerne en gang om måneden. Har du derimod østvendte vinduer, kan du nøjes med at vaske og pudse dem lidt sjældnere.

Derudover kan du også få tips til, hvordan du får de reneste vinduer på vejen.

Hvor ofte skal jeg pudse vinduer?

Det kan være meget forskelligt, hvor ofte dine vinduer skal vaskes. Det kommer an på, hvor du bor, og hvor meget skidt og snavs de bliver udsat for. Der kan være flere ting, der påvirker, hvor hurtigt dine vinduer bliver beskidte.

 

Vinduer tæt på en vej kan hurtigt blive beskidte, fra diverse snavs, salt og partikler fra bilerne. Derudover kan dine vinduer også blive påvirket af, at der måske er meget brænderøg i luften. Det kan derfor nogen gange være en vurderingssag, når det kommer til hvor ofte du skal vaske dine vinduer.

 

Det anbefales, at du som minimum vasker dine vinduer tre til fire gange om året, men gerne en gang om månden. Særligt i sommerperioden. Det kan dog være en god idé at gøre det oftere.

Jo oftere du vasker dine vinduer, jo nemmere er det fra gang til gang at få vinduerne rene. Skidtet når nemlig ikke at gro fast.

 

Brug det rigtige udstyr

Når du skal vaske dine vinduer, er det vigtigt, at du har det rigtige udstyr. Udstyret kan nemlig gøre en stor forskel for, om du får helt rene vinduer. Når du skal i gang med at vaske vinduer, skal du bruge en skraber og et viskestykke. Det kan også være relevant at bruge en indvasker eller alternativt en blød børste eller svamp.

 

En del af dit udstyr er også, at du har den rigtige rengøringsblanding, som kan få bugt med skidtet på vinduerne. Det kan for eksempel være fem liter koldt vand, lidt opvaskemiddel og en smule salmiakspiritus.

 

Du skal være opmærksom på, at vand fra vandhanen kan indeholde en del kalk. Bor du i et område, hvor der er meget kalk i vandet, kan du tilsætte en smule husholdningseddike til din rengøringsblanding. Det sørger nemlig for, at kalken ikke sætter sig som kedelige pletter på dine vinduer.

 

Brug den rigtige teknik

Når du skal i gang med at vaske vinduer, skal du bruge den rigtige teknik for få vinduerne helt rene. Vi giver dig her tips til, hvordan for eksempel din lokale vinduespudser på Frederiksberg, eller hvor du nu bor, vasker vinduer.

 

Det er altid vigtigt, at du starter oppefra og bevæger dig ned herefter. Det vil dog typisk foregå i etaper, hvor du bevæger dig ned i den ene side for at bevæge dig op igen for at gøre den anden side færdig. Det vigtigste er, at du ender nede i bunden.

 

Grunden til, at du skal starte i toppen og bevæge dig nedad, er, at du kan nå at gøre dine vinduer beskidte igen med det overskydende vand på ruden, du svaber væk.

 

Et sidste tip, i forbindelse med at du skal vaske vinduer, er, at du skal huske at overlappe dine baner. På den måde sikrer du dig, at der ikke kommer striber på vinduerne.

 

Kilde

Steen Christensen

Jeg interesserer mig meget for indretning og pladsoptimering af små lejligheder og huse. Derudover elsker jeg at finde et godt tilbud med nethandel, og at gøre et godt køb. Jeg er desuden glad for røde bøffer og hård rock.