Gode tips til at vælge den rigtige sofa

Sofaen i dit hjem bør vælges omhyggeligt. Skal det være en sofa eller to til familien, eller den helt smarte til din studiebolig? Passer den store og bløde lædersofa til dig, eller den fine til kaffen med gæsterne? Der er mange ting at overveje, når man køber en sofa.

Måske har du en drømmesofa i tankerne?Her er nogle tips til at vælge rigtigt.

Plads og størrelse

Det første og vigtigste at overveje, er hvor stor din sofa skal være, om der skal være mere end en, og hvor meget plads du har i din stue eller dit værelse.

Har du en stue med en anderledes og sjov indretning, så har du nok færre muligheder for sofavalg. Jo større din stue er, desto flere muligheder for valg har du. Har du masser af plads, kan du eksempelvis roligt vælge mellem store hjørnesofaer eller 3-personers sofaer.

Har du derimod ikke den største stue, kan du vælge en enkelt chaiselong sofa, hvor du kan strække benene helt ud og slappe af.

Siddehøjde og siddedybde – Vil du sidde oprejst eller slappe helt af?

Det her afhænger af hvordan du vil sidde i din stue. Er du typen der vil sidde helt afslappet i flere timer eller ligge dig? Eller er du typen der ofte sidder oprejst på sofaen, og ikke har det store behov for at slænge dig?

Disse overvejelser bør bestemme siddehøjde og siddedybde af din sofa. Måske vil du finde balancen mellem de to ting?

Materialevalg

Når det kommer til materialevalg, bør du først tænke over, hvad du helst vil have rent æstetisk. Du behøver ikke bekymre dig særligt meget om, hvordan din sofa bliver brugt i dagligdagen – om du f.eks. har kæledyr og børn. Der findes nemlig flere udgaver af læder og stof, som passer til dit behov.

Farve

Hvordan er du som person? Leder du efter noget, der skal vise dine gæster, at du skiller dig ud? Eller vil du hellere have noget, der aldrig går ud af mode – noget tidløst? Vil du have en kraftig farve, eller en blødere farve? Sofaen kan nogle gange være den perfekte brik i puslespillet, når det kommer til farve.       Farver spiller en stor rolle i stemningen og humøret i stuen. Vælg derfor omhyggeligt.

Opbevaringsplads

Har du brug for plads til dine ting, eller er du bare vild med opbevaringspladser i sofaer og senge? Så bør du helt klart overveje, om du skal købe en sofa med opbevaringsplads. Det er ret smart, for du kan lægge dine tæpper, bøger, blade eller andre ting i opbevaringspladsen.

Tip
Hvis du ikke ved hvor du skal starte, kan vi anbefale at tjekkenetbutikken Bolia. De har et godt udvalg i forskelige prisklasser.

Morten Storgaard

Jeg interesserer mig meget for indretning og pladsoptimering af små lejligheder og huse. Derudover elsker jeg at finde et godt tilbud med nethandel, og at gøre et godt køb. Jeg er desuden glad for røde bøffer og hård rock.