Gode tips til at holde dig i form (derhjemme)

Vil du gerne motionere noget mere, men har du svært ved at tage dig sammen til at kigge forbi det lokale fitnesscenter? Du er helt sikkert ikke den eneste.

Et abonnement hos et fitnesscenter giver ofte bare dårlig samvittighed, og for mange er besøget i fitnesscenteret den eneste mulighed, de har. Der findes dog et rigtig godt alternativ – hjemmetræning.For mange hænger ordet hjemmetræning sammen med gamle fitness-videoer på VHS, elastikker, vægte og store bolde, og det er helt misforstået. Træning i hjemmet kan nemlig være lige så effektivt som i motionscentre – og helt uden gamle VHS-bånd.

For de penge, der alligevel forsvinder måned efter måned til det lokale fitnesscenter, og som du alligevel ikke får besøgt, er det nemlig muligt at lave sit eget lille fitnessrum.

Crosstraineren – det optimale træningsudstyr

I et almindeligt fitnesscenter har du adgang til en lang række af træningsmaskiner, der har fokus på at træne forskellige dele af din krop. Der er det klassiske løbebånd og motionscyklerne til spinning-holdet, men også den lidt alternative stepmaster er fast inventar.

I virkeligheden er det dog kun nødvendigt med en af disse maskiner – nemlig crosstraineren. Den har det hele.

Crosstrainer er den helt optimale træningsmaskine for dig, der ønsker at træne og aktivere hele din krop på en gang.

Ved brug af en crosstrainer bevæger du dig på en behagelig og rolig måde, så du undgår at belaste og overanstrenge kroppen. Det mindsker naturligvis risikoen for, at du får skader. Dertil kommer, at maskinen ikke fylder nær så meget som eksempelvis et løbebånd, så den kræver ikke så meget plads. Desuden er det muligt at finde crosstrainere til rigtig gode priser, uden at du behøver at gå på kompromis med kvaliteten.

En god ide er at læse lidt om de forskellige varianter på markedet, før du beslutter dig. Der findes mange forskellige udgaver med forskellige funktioner. Nogle af maskinerne er forholdsvis simple, mens andre blandt andet har forskellige træningsniveauer og faste programmer, som du kan følge. Derfor kan du helt sikkert finde den crosstrainer, der passer til dig og din families behov.

Tip
Læs også: Uddybende test på nettet, der forklarer forskellene på de forskellige maskiner mere detaljeret: Find en crosstrainer her.

Husk øvelserne på måtten

Efter træningen på crosstraineren er det en god ide at strække lidt ud og lave et par øvelser på en tynd træningsmåtte eller et tykt tæppe for at få det optimale ud af din træning.

Hertil behøver du blot et godt underlag. Når du kommer i form, og øvelserne bliver nemmere, kan du evt. supplere med vægte eller lignende, men det er bestemt ikke nødvendigt for at få en sund og slank krop.

Fordelene ved hjemmetræning

Der er mange fordele ved hjemmetræning frem for at have et abonnement i et fitnesscenter. For det første skal du ikke ud af døren og på cyklen, før du kan starte din træning – du behøver blot at gå få skridt, før du er i gang. Du slipper for at pakke en sportstaske med træningstøj og håndklæde. Faktisk kan du træne helt uden træningstøj – du er nemlig helt alene, når du træner. Så tænd for anlægget eller fjernsynet, og stig op på din crosstrainer – det er meget sværere at finde en god undskyldning, når du træner derhjemme.

Morten Storgaard

Jeg interesserer mig meget for indretning og pladsoptimering af små lejligheder og huse. Derudover elsker jeg at finde et godt tilbud med nethandel, og at gøre et godt køb. Jeg er desuden glad for røde bøffer og hård rock.