Gode tips til alle os, der fejlede med nytårsforsættet om at motionere

Var dit nytårsforsæt dette år også at gøre brug af medlemskabet til fitness, så du kunne komme i gang med at motionere regelmæssigt?

De fleste danskere håber hvert eneste år på at blive inspireret til at komme op af sofaen og hen i træningscentret. Det er dog de færreste, der rent faktisk lever op til forventningerne, og det kan især være svært i vintermånederne, når det er koldt og mørkt udenfor.Denne artikel vil præsentere dig for forskellige tips til, hvordan du kan motivere dig selv til at komme afsted til træningscentret.

Sæt realistiske mål for dig selv, og husk belønningerne

Det er først og fremmest vigtigt, at du sørger for, at du ikke sætter for urealistiske mål for dig selv, som du aldrig vil kunne indfri. Såfremt du sætter nogle alt for ambitiøse mål, vil du meget hurtigt opdage, at du mister motivationen til at blive ved med at træne.

Det er derfor bedre at sætte nogle mindre mål for dig selv, som du rent faktisk kan indfri. Det er i den forbindelse vigtigt, at du sørger for at belønne dig selv, når du opnår disse mål.

Belønninger gør det nemmere for dig at skabe nogle vaner for dig selv, og når træning først bliver en vane, vil du få meget nemmere ved at komme ud ad døren og hen i fitnesscentret.

Træn sammen med din ven, kollega eller søster

Undersøgelser viser, at man har meget nemmere ved at komme i gang med at motionere regelmæssigt, hvis man har en makker at træne sammen med.

Ved at træne sammen med en anden tilføjer man et socialt aspekt til træningen, og det gør det meget nemmere at stå ud ad sengen tidligt om morgenen for at tage en tur i fitnesscenter, såfremt man ved, at éns veninde, kollega eller søster står og venter.

Som du sikkert ved, er det ikke helt ligegyldigt, hvad du spiser efter din træning, og dine madvaner har utroligt meget at gøre med, hvor hurtigt du vil kunne se resultater.

Efter en hård træning har du brug for at indtage en masse næring, og her kan du eksempelvis vælge at indtage en shake med ekstra protein. Der kan være en del penge at spare ved at tjekke nettet, fx. denne sammenligningside for protein, når man træner regelmæssigt. På den måde vil du desuden kunne opbygge muskelmasse hurtigere.

 

Morten Storgaard

Jeg interesserer mig meget for indretning og pladsoptimering af små lejligheder og huse. Derudover elsker jeg at finde et godt tilbud med nethandel, og at gøre et godt køb. Jeg er desuden glad for røde bøffer og hård rock.