Gode idéer til funktionel opbevaring i børneværelset

Et børneværelse er dit barns fristed, hvor han eller hun skal lære, lege eller slappe af. Derfor bør det være et rum med mange muligheder og funktioner. Dette stiller nogle krav til, hvordan rummet skal indrettes, og fleksibilitet er nøgleordet.

Det skal helst være hurtigt og let for dit barn at rydde op i alt sit legetøj, så der bliver plads til en ny og spændende aktivitet. Det er netop derfor, at overskuelige og funktionelle opbevaringsmuligheder er så vigtige i et børneværelse, og du kan her i artiklen få masser af gode idéer til opbevaring.

Multifunktionel kommode, der giver flere muligheder

Der er mange, der investerer i store skabe til børneværelset, men dette er sjældent en god idé, såfremt du ønsker mere funktionelle opbevaringsmuligheder. I stedet bør du investere i en multifunktionel kommode, der er mindre end et skab. På den måde kan dit barn selv være med til at holde orden i sine ting. Det særligt smarte ved en mindre kommode er desuden, at man kan bruge den som bord til pyntegenstande, bøger, legetøj, bamser og så videre.

Man får således flere muligheder med en multifunktionel kommode sammenlignet med et skab, hvilket er særlig fordelagtigt, hvis dit barn har et mindre værelse.

Udnyt hvert eneste kubikcentimeter i rummet

Når det gælder den funktionelle opbevaring i børneværelset, er det desuden vigtigt, at du sørger for at udnytte hvert eneste kubikcentimeter i rummet.

Man kommer nemt til udelukkende at fokusere på gulvets kvadratmeter, men hvis du sørger for at medtænke loftshøjden i indretningen, får du langt flere og spændende muligheder. Vælg for eksempel at investere i en reol, der går fra gulv til loft, og som fylder hele endevæggen.

På den måde får du skabt masser af plads til både legesager, tøj og andet. Det giver desuden mere plads på gulvet til leg – og det er vel det vigtigste, når det gælder indretningen af et børneværelse.

En køjeseng giver masser af ekstra opbevaringsplads

Det gælder altså om at tænke lidt ud af boksen, når det kommer til at indrette børneværelset på en mere funktionel måde – og sørge for, at man får udnyttet pladsen optimalt. Der er nemlig masser af gode opbevaringsløsninger, hvis man bare tænker sig lidt om. Man kan eksempelvis opbevare ting under børnesengen, og denne plads er særligt oplagt til de lidt større legesager, der ikke er plads til på reolen.

Du kan også vælge en køjeseng til dit barn, da den giver masser af opbevaringsplads, samtidig med at den skaber rig mulighed for leg. Under en køjeseng vil dit barn desuden kunne lege og bygge hule.

Kilde: Fermliving.dk

 

Steen Christensen

Jeg interesserer mig meget for indretning og pladsoptimering af små lejligheder og huse. Derudover elsker jeg at finde et godt tilbud med nethandel, og at gøre et godt køb. Jeg er desuden glad for røde bøffer og hård rock.