Gastric ball + motion i hjemmet = effektivt vægttab

Nye tal viser en kedelig tendens: at vi danskere i højere grad bliver overvægtige. Ja, faktisk har mere end hver anden dansker i dag en for høj BMI.

Her kan et problem være, at mange ikke får gjort noget for at tabe de overflødige kilo, fordi det kan synes for besværligt eller for hårdt. Andre kan igen synes, det er ubehageligt – måske ligefrem ydmygende – at skulle træne i et styrkecenter blandt en masse veltrænede og smukke mennesker, der har 100 % procent styr på deres fedtprocent og ved lige præcis, hvilke træningsøvelser der vil gøre dem endnu mere spændstige.

Træn i hjemmet

Heldigvis er der godt nyt til dig, hvis du er en af dem, der ikke bryder sig om at skulle gøre en kæmpe indsats for at skulle tabe dig uden for hjemmets fire vægge. Du kan nemlig træne derhjemme og med helt simple og nemme øvelser øge chancerne markant for et vedvarende vægttab.

Henrik Duer, der er træningsfysiolog og cand.scient. i idræt og kemi, fremhæver i denne artikel, at man sagtens kan foretage konditionstræning derhjemme, selvom man normalt forbinder kondition med en løbetur eller en tur på motionscyklen.

Han anbefaler at lave konditionstræning, hvor man udfører lette øvelser med mange repetitioner og korte pauser, dvs. lidt crossfit-inspireret motion.

Mere præcist foreslår han blandt andet burpees, som går ud på, at man skal lave et hop for derefter at lægge sig ned på maven og så op igen. Ligeledes er jumping squats, hvor man slutter squat-bevægelsen af med et hop, rigtig effektive ifølge Henrik.

Han understreger, at det ved disse øvelser er rigtig vigtigt, at man får pulsen op. Derfor skal intensiteten i vejret, så man eksempelvis arbejder et minut efterfulgt af et minuts pause.

Henrik gør det desuden klart, at antallet af runder, man laver, samt hårdheden og sværhedsgraden af øvelserne bør afhænge af ens form og erfaring.

Suppler evt. med gastric ball

Er du meget overvægtig og har en BMI på 27 eller derover, kan det være, at motion i hjemmet ikke er nok til at nå det vægttab, du drømmer om, og som gør, at du er normalvægtig.

Med andre ord kan det blive nødvendigt at supplere din motion med andre tiltag. Det vil være fordelagtigt med tiltag, der ikke involverer kirurgi, da det bestemt ikke er behageligt for hverken dig eller din krop at skulle igennem.

Her kan en gastric ball vise sig at være din rigtige løsning for dig. Hvis du ikke ved, hvad en gastric ball er, så følger her en kort forklaring af denne metode til et effektivt vægttab.

Gastric ball – helt kort forklaret

Overordnet er en gastric ball et vægttabssystem baseret på brug af en gastrisk ballon. Din gastric ball optager plads i maven, og der findes typer af gastric balls som Orbera og Medsil, som er kendetegnet ved at have en fast størrelse under hele forløbet. Dette forløbs varighed varerier: Hvor Orbera findes i to versioner – en 6 måneders og en 12 måneders – findes Medsil kun i en 6 måneders version.

Sådan fungerer en gastric ball

En gastric ball placeres i maven gennem munden ved hjælp af en minimal invasiv endoskopisk procedure, alt imens patienten er under mild sedation/rus.

Ballonen fyldes – når den er sat på plads – med saltvand. Det medfører, at den udvider sig til en sfærisk form, hvilket igen betyder, at folk med en gastric ball (maveballon) hjælper patienten til at spise mindre ved at skabe en fornemmelse af mæthed.

Tab dig derhjemme

Det, der kan gøre en gastric ball til en optimal løsning for dig, er, at det er en vægttabsmetode, hvor du helt vil undgå kirurgi.

Forløbet – eller behandlingsformen – foregår altså over 6-12 måneder, og i denne periode ”snyder” maveballonen så at sige din krop til at tro, at du er mæt, hvilket medfører, at du spiser mindre og på denne måde opnår et mere normalt spisemønster. Du vil så, efter de 6-12 måneder er gået, få fjernet maveballonen igen.

En af de største udbydere af gastric balls på det danske marked er Gastriball. Læs mere om dem her.

Med andre ord er der altså rig mulighed for, at du kan opnå det vægttab, du garanteret inderligt ønsker dig, hvis du er (svært) overvægtig. Og som det fremgår kan hjemmemotion – evt. suppleret med en gastric ball – vise sig at være den rigtige løsning for dig, hvis du har en BMI på over 27.

Kilde: Jyllands-Posten.dk.

 

Steen Christensen

Jeg interesserer mig meget for indretning og pladsoptimering af små lejligheder og huse. Derudover elsker jeg at finde et godt tilbud med nethandel, og at gøre et godt køb. Jeg er desuden glad for røde bøffer og hård rock.