Hele Nordsjælland har nu billigt fibernet

Hvis du bor i Nordsjælland, kan du nu få billigt internet, efter at DONG har sørget for at tilbyde alle beboerne fibernet.

Selvom Waoo er bredt geografisk repræsenteret i Danmark, er det dog langt fra alle, der kan få fibernet gennem denne udbyder. TDC har også et fibernet, DONG’s fibernet, hvor de dækker dele af Sjælland, herunder Nordsjælland – og via Hiper kører de en væsentlig bedre pris på bredbånd end eksempelvis Waoo.

Bredbånd via fibernettet er den mest moderne metode til at få internet på i dagens marked, hvilket for dig også betyder, at hastigheden er markant hurtigere, samt at du får bedre stabilitet.

Der er reelt set ingen teknologier, der truer fibernet, som er den mest fremtidssikrede teknologi til bredbånd.

Det er dog ikke hele Danmark, der får glæde af fibernettet, hvorfor det i udkantsområderne stadig ofte er hurtigst at benytte internet via mobilt bredbånd.

Forskelle på traditionelt bredbånd og fibernet

Rigtig mange danskere ved ikke, hvad forskellen på det mere traditionelle bredbånd og fibernet egentlig er. Læs videre og lær mere om, hvorfor fibernet er det nye sort inden for disse teknologier.

Traditionelt fastnet bredbånd leveres gennem kobbernettet, hvilket betyder større datatab end fibernet. Med fibernettet er det muligt at sende markant større mængder data, uden at det går ud over hastigheden.

Hvis du gerne vil have 50 Mbit eller 100 Mbit, er det som regel fibernet, du skal være på jagt efter.

I skrivende stund kan du kun opnå 50 Mbit med traditionelt bredbånd, men det vil i fremtiden være muligt for højere hastigheder, selvom potentialet er begrænset.

For langt de fleste danskere er der nok hastighed i et traditionelt bredbåndsabonnement, så længe du ikke vil se film i ekstrem god opløsning via nettet eller ofte downloader eller uploader store mængder data. For den kræsne forbruger derimod, som har brug for stabilitet og hurtigt internet, kan fibernet være den helt rette løsning.

Waoo er den udbyder, der satser mest på fibernettet herhjemme. Waoo består af en lang række energiselskaber, der alle har lagt fibernet-kabler ud i deres områder, og som har slået sig sammen i kampen om kunderne.

Fibernet: Høj upload

En af de rigtig store fordele ved fibernet er, at man typisk får en meget høj upload-hastighed. Det betyder, at du kan sende ting til nettet ligeså hurtigt, som du henter ting fra nettet på din computer.

Du kan altså hurtigt uploade store filer i mail, men også hvis du har mange filer online, som du jævnligt synkroniserer, særligt billeder og videoer.

Hvis du har en virksomhed, er fibernettet særligt fordelagtigt, da blandt andet videosamtaler bliver hurtigere og i bedre kvalitet. Generelt set vil du sikre dine medarbejdere en markant hurtigere internetforbindelse, hvis du skifter til fibernet. Omvendt kan en større familie også få gavn af fibernet, da familier i dag ofte ikke kan nøjes med de 1-3 Mbit, som en del linjer på andre teknologier må nøjes med.

Steen Christensen

Jeg interesserer mig meget for indretning og pladsoptimering af små lejligheder og huse. Derudover elsker jeg at finde et godt tilbud med nethandel, og at gøre et godt køb. Jeg er desuden glad for røde bøffer og hård rock.