Det bliver stadig sværere at finde parkering i Aarhus centrum

At køre rundt i cirkler på en parkeringsplads i håbet om at være den hurtigste til at erobre en plads, når en bilist kører ud, har de fleste prøvet. Især i Aarhus midtby er dette noget, man som bilist må forberede sig på.

Parkeringspladser bliver fjernet, og det giver problemer med at finde ledige parkeringspladser.

Parkeringsplads blev til bypark

Midtbyen mistede en del parkeringspladser, da området omkring Domkirken blev lavet om til en bypark, hvor byens borgere og turister nu kan sidde på bænke og få sig en pause.

Argumentet for, at det var legitimt at fjerne den parkeringsplads, var, at DOKK1 ville få et stort parkeringshus med plads til mange biler.

Men problemet ved dette er, at det tvinger bilister ind i de dyre parkeringshuse.

Problemer ved daginstitution

Også på Thunøgade i Ø-gadekvarteret er der problemer med parkeringspladserne. Thunøgade er faktisk den gade i hele Aarhus, hvor der udskrives allerflest parkeringsbøder.

Derfor vækker det også undren, at kommunen ikke vil lave en parkeringsplads på Thunøgade, nu hvor der er planer om at bygge en daginstitution på tre etager, og der netop er så store problemer med ulovlig parkering på gaden i forvejen.

Der udskrives mange p-bøder

Mange bilister vælger at parkere deres bil i gaderne i Aarhus centrum.

Enten fordi de vil tage chancen, i mangel af bedre, i ren arrigskab, fordi de er trætte af at cirkulere rundt, eller fordi de ikke ved, at der ikke er gratis parkering. Marstrandsgade ligger helt centralt, og mange tror fejlagtigt, at der er gratis parkering på gaden. Det er der ikke, og det har resulteret i, at netop Marstrandsgade er på top 10 over hvilke gader, der bliver skrevet flest parkeringsbøder på.

Værn dig derfor med tålmodighed, når du skal finde en parkeringsplads i midtbyen, hvis ikke du vil have en p-bøde.

Problemer ved sygehusene

Faktisk er det ikke kun nede omkring bylivet i midtbyen, at der er problemer med mangel på parkeringspladser. Tidligere har det også været et stort problem for de patienter og disses pårørende, der skulle på sygehus i Aarhus, at finde en parkeringsplads. Også tidsgrænsen for, hvor lang tid man måtte holde parkeret ved sygehusene, kunne give problemer.

Tidsgrænsen er 3 timer, og varer behandlingen på sygehuset længere tid end det, ja så må man indfinde sig med, at der er en risiko for, at der er en lap under vinduesviskeren.

Sure miner

Bor du i Aarhus centrum, og har du egen bil, kan du helt sikkert nikke genkendende til, at det kan være svært at finde en ledig parkeringsplads inde i midtbyen. Har du ikke bil, kender du måske til problemstillingen, når du har gæster på besøg, der kommer længere væk fra, og som er nødt til at holde i et parkeringshus, som meget hurtigt kan blive en dyr fornøjelse.

De gratis parkeringspladser er der simpelthen ikke nok af, hvis Aarhus skal kunne leve op til sloganet om at være smilets by. Manglen på parkeringspladser skaber nemlig flere sure miner end smil.

P-vagter bliver til cityassistenter

Vidste du i øvrigt, at p-vagterne i Aarhus fra den 1. april 2017 ikke længere hedder p-vagter? De hedder nu cityassistenter. Navneændringen kommer sig af, at p-vagt lyder mere negativt, og at p-vagterne – eller cityassistenterne – har mange andre arbejdsopgaver end at skrive p-bøder. Cityassistent er heller ikke ligeså negativt ladet som p-vagt, og ved at undgå at bruge ordet p-vagt håber Aarhus Kommune, at det vil lette jobbet for cityassistenterne, der ofte må finde sig i lidt af hvert.

Læs mere om Aarhus’ mangel på parkeringspladser i denne reportage.

Du kan også læse mere om de forskellige parkeringsselskaber her.

Morten Storgaard

Jeg interesserer mig meget for indretning og pladsoptimering af små lejligheder og huse. Derudover elsker jeg at finde et godt tilbud med nethandel, og at gøre et godt køb. Jeg er desuden glad for røde bøffer og hård rock.