Bor på en husbåd i London

I London er der et område, som kaldes little Venice, og her er der et væld af husbåde og indrettede skibe til restauranter og lignende. Enormt charmerende og mange kommer og bor her i nogle måneder henover sommeren, mens andre er fastlæggere og bor permanent på disse både.

Hjemmesiden go downsize har besøgt en husbåd i London, for at se hvordan det er at bo på vandet i en storby.

godownsize

Båden de besøger er bygget at ejeren og en række venner, og han bor her et par måneder hvert år. Han sejler ned fra Newcastle til London, og nyder livet som pensionist.

Det er en klassisk måde at bruge en husbåd på, som minder lidt om den måde vi danskere typisk bruger vores sommerhus nogle uger hvert år.

En investering på en million

Ejeren fortæller, at en båd som denne i dag ville koste ca. 100.000 £, dvs. lidt over 1 million kr. Det er naturligvis en stor investering, og det betyder noget, af ejeren selv har været i stand til at bygge det meste og skaffe træpaneler og så videre til en rigtig god pris.

Ejeren her har bygget båden i sin fritid over de sidste 12 år, og derfor står den i en væsentlig lavere pris.

Her ses stuen som er spidsen af båden, hvor der også kan slås en seng ud under.

stuen

Alle panelerne er lavet i hvid amerikansk ask, og vinduerne er lavet i kirsebærtræ, så det giver en fin kontrast til hinanden i rummet.

Båden har næsten fuld størrelse køkken med to kogeplader, hvor der er alt du skal bruge til at lave mad.

Køleskabet er naturligvis fyldt med Newcastle øl fra hjembyen, og en god vin til bøffen.

Se de nyeste kølekabs testvindere her.

Møblerne er købt i Ikea, og der er tænkt opbevaring ind i alle ender og kanter. Blandt andet kan der trækkes en seng ud fra spidsen af båden, så der kan reddes op til to sovepladser, der hvor de røde Ikea-stole er placeret.

husbåden

Her kan du se hele video fra GoDownsize:

Et godt glas vin på båden i London

I videoen får intervieweren sig et godt glas vin sammen med bådejeren, og en god lille snak omkring at bo småt og bo på farten.

Alternative måder at leve og bo på er populært som aldrig før, og tendenser som simple living og Downsizing, kan du læse mere om på hjemmesiden bag videoen her.

Steen Christensen

Jeg interesserer mig meget for indretning og pladsoptimering af små lejligheder og huse. Derudover elsker jeg at finde et godt tilbud med nethandel, og at gøre et godt køb. Jeg er desuden glad for røde bøffer og hård rock.