3 gode tips til godt arbejdslys i køkkenet

Godt arbejdslys er afgørende i et køkken, da man som regel bruger rigtig mange timer her.

Et køkken bliver i dag ikke længere blot brugt til madlavning, men for mange danske familier er køkkenet hjemmets vigtigste rum, hvor børnene sidder og laver lektier, eller hvor man sidder med sin arbejdscomputer til sent ud på aftenen.

Det er således vigtigt, at man i dette rum investerer i et godt arbejdslys, så det er muligt at tilbringe tid der, selvom det er mørkt udenfor. Her i artiklen vil du blive præsenteret for tre gode tips til et godt arbejdslys i køkkenet. 

Køb større lamper, der kan lyse hele rummet op

Du bør først og fremmest tænke over, at du får skabt en god grundbelysning i rummet. Derfor skal du have nogle større lamper i rummet, der er i stand til at lyse hele køkkenet op.

I forbindelse med det skal du blandt andet tænke over, at lamperne lyser så meget af køkkenbordene op som muligt, men at de samtidig skal være i stand til at belyse gulvet.

Her kan du for eksempel vælge indbygningsspot i loftet, da denne type lys bestemt må siges at være i stand til at give optimal køkkenbelysning og dermed lyse hele rummet op.

Foto fra lite-house.dk

Invester i lamper under køkkenskabene

Ønsker du et godt arbejdslys i køkkenet, bør du ydermere overveje at investere i lys under køkkenskabene. Har du et køkken med mange overskabe, vil du hurtigt opdage, at der mangler lys på køkkenbordet, så du kan se, når du snitter eller hakker madvarer.

Heldigvis er det i dag muligt at finde en lang række spots, der er designet til køkkenskabe, og disse giver masser af lys. I forbindelse med dette kan du for eksempel vælge at investere i LED armatur, som fås i flere længder.

På den måde får du masser af lys, som desuden kan tændes og slukkes direkte på armaturet. Du kan også vælge LED spots, som resulterer i et mere roligt og behageligt lys, som stadig har fokus på at oplyse bordet mest muligt, så du kan lave mad, selvom det er mørkt.

Kombiner det gode arbejdslys med dæmpet og behageligt lys

Endelig kan du også overveje at investere i køkkenbelysning med tilhørende fjernbetjening. På den måde har du mulighed for at skrue op og ned for lyset, så du både kan få hyggeligt og behageligt lys og skarpt og godt arbejdslys.

Et køkken bliver som sagt i dag brugt til en lang række formål, hvorfor man ikke altid ønsker det skarpe lys. Det kan derfor for mange være fordelagtigt med denne type belysning, da det giver dig mulighed for at få begge dele.

Med fjernbetjeningen kan du således dæmpe lyset, og der er endda også modeller, der giver dig mulighed for at skifte imellem flere forskellige nuancer.

Du kan desuden selv vælge, om du vil sætte fjernbetjeningen fast på køleskabet ved hjælp af en smart magnet, der følger med, eller om du blot vil have den liggende på køkkenbordet. Det er muligt at koble flere lamper på samme fjernbetjening.

Steen Christensen

Jeg interesserer mig meget for indretning og pladsoptimering af små lejligheder og huse. Derudover elsker jeg at finde et godt tilbud med nethandel, og at gøre et godt køb. Jeg er desuden glad for røde bøffer og hård rock.